Ranzijn Dierenarts Meldt Datalek van Persoons- en Dierengegevens na Cyberaanval

Cyberaanval treft Nederlandse keten Ranzijn Dierenarts

De Nederlandse keten Ranzijn Dierenarts heeft recentelijk een datalek gemeld nadat het slachtoffer werd van een cyberaanval. Hierbij zijn zowel persoonsgegevens als gegevens van huisdieren buitgemaakt. De getroffen klanten zijn op de hoogte gebracht via een e-mail, die ook door Tweakers is ingezien.

Details van het Datalek

Informatie uit de E-mail

Meerdere gebruikers van Tweakers meldden dat zij een e-mail hebben ontvangen van Ranzijn Dierenarts. In deze e-mail werden details verstrekt over het datalek. Volgens de e-mail is het bedrijf doelwit geworden van een cyberaanval door een ‘criminele groep’. Deze groep wist toegang te verkrijgen tot een intern systeem, waarbij namen, adresgegevens, e-mailadressen, correspondentie en informatie over huisdieren konden worden buitgemaakt.

Wat is er niet gelekt?

Het bedrijf benadrukt dat er geen betaalgegevens of andere financiële informatie is gelekt. Dit is een belangrijke geruststelling voor klanten die bang waren voor mogelijke financiële schade.

Melding en Maatregelen

Ranzijn Dierenarts heeft het datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Bovendien hebben ze externe experts ingeschakeld om de situatie te onderzoeken en verdere schade te beperken.

Over Ranzijn tuin & dier

Ranzijn tuin & dier is een keten van tuinwinkels en dierenspeciaalzaken. In veel van deze winkels is ook een dierenartspraktijk, trimsalon en hondenwasstraat aanwezig. Voor zover bekend, zijn alleen de klanten van de dierenartspraktijk getroffen door dit datalek.

Wat Betekent Dit Voor Klanten?

Mogelijke Gevolgen

Klanten moeten zich bewust zijn van mogelijke phishing-aanvallen en andere vormen van fraude, aangezien hun persoonlijke gegevens nu mogelijk in verkeerde handen zijn gevallen. Het is raadzaam om alert te zijn op verdachte e-mails en berichten.

Bescherming en Advies

Ranzijn Dierenarts heeft in hun e-mail aangegeven dat klanten stappen kunnen ondernemen om hun gegevens te beschermen. Dit omvat het wijzigen van wachtwoorden en het monitoren van hun accounts op ongebruikelijke activiteiten.

Conclusie

Het datalek bij Ranzijn Dierenarts toont aan hoe belangrijk het is voor bedrijven om sterke beveiligingsmaatregelen te hebben. Klanten moeten waakzaam blijven en passende maatregelen nemen om hun persoonlijke gegevens te beschermen. Ranzijn Dierenarts werkt samen met experts om de schade te beperken en herhaling te voorkomen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?